Bestemming 2032

E01 - Hamburger van de toekomst

Episode Summary

De hamburger is hét symbool van onze voedselcultuur. Beter gezegd: van onze vorige voedselcultuur. In 2032 is het voedingsaanbod drastisch veranderd. De vraag naar vlees is enorm gedaald. Kweekvlees en broodjes pulled sprinkhaan vullen de schappen. Die gooien we dan, samen met de zeewierburgers in ons boodschappenmandje, zeggen de experts. Hoe kun je als ondernemer profiteren van deze verschuiving? Reis met ons mee naar een etentje in 2032, wat ligt er dan op ons bord?

Episode Notes

In deze aflevering zet Daan Luining van Meatable uiteen waarom kweekvlees de toekomst heeft en hoe cell-based meat een plek in onze steden verovert. Consumptiepsycholoog Hans Dagevos, verbonden aan de Wageningen Universiteit, legt ons de alternatieve eiwitten voor en bespreekt of de consument die alternatieven net zo zal omarmen als de vertrouwde hamburger.

Rob Morren van ABN AMRO legt uit waarom deze eiwittransitie nodig is en schetst de complexiteit van een veranderende mondiale voedselketen. Joost Wouters van The Seaweed Company vertelt waarom zeewier vol gaat profiteren van deze voedseltransitie. En Edward de Jager van Unknown Group laat zien hoe ook investeerders mee veranderen in de toekomst. De Jager gelooft in de opmars van producten van insecten en investeert daarom zelf in De Krekerij.